Brosa Farming in Velden

Zoals u wellicht al gehoord of gelezen heeft gaat er veel veranderen op ons erf. Het jaar 2020 wordt voor ons het jaar van de transitie. Door de uitbreiding van bedrijventerrein Greenport Venlo is er geen plek meer voor onze melkveebedrijf. Onze weilanden hebben we moeten verkopen voor deze uitbreiding. Gelukkig blijven we wel wonen en vergaderen op deze fijne plek.

Tot aan de zomer ontvangen wij u nog als vanouds op ons erf voor uw vergadering of trainingsdag in onze Weidekamer en de Beemd. 

Vanaf juli worden de stallen gesloopt en zullen er in overleg reserveringen gemaakt kunnen worden. Aansluitend gaan we het erf opnieuw inrichten en hopen wij te starten met de bouw van een nieuwe, derde vergaderlocatie.

Onze melkkoeien zijn verhuisd naar ons nieuwe melkveebedrijf in Velden; Brosa, farming with a smileSamen met familie van Lipzig zijn we daar een nieuw melkveebedrijf gestart met 400 melkkoeien. Het jongvee blijft voorlopig nog hier staan en zal in juni gaan verhuizen.

 

In Velden maken we boerderijzuivel onder de naam Zuivel van Nu. Deze zuivel van onze eigen koeien verkopen we op ons erf in een verkoopautomaat. 

Onze koeien zijn 365 dagen te bezoeken in onze zichtstal in Velden, Schandelo 110.

Een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen rondom het Zwarte Water en de Venkoelen!