14-6-2019 ** Hoeve Rosa en de Brem Holsteins bundelen hun krachten!

Hoeve Rosa en de Brem Holsteins bundelen hun krachten!                                         

14 juni 2019

Al meerdere malen kruisten de wegen van onze melkveebedrijven elkaar. Dit begon al in de jaren ‘90 toen Jan van Lipzig en Fons Kersten elkaars visie deelden in hun gezamenlijk bestuurswerk. Zodra zoon Mark van Lipzig interesse kreeg in de veehouderij, leerde hij als 15-jarige de eerste kneepjes van het vak bij Fons in de stal. Ook Martijn van Lipzig verricht al enkele jaren het loonwerk voor beide bedrijven.

 

De binding die daar ontstond bleek de perfecte basis voor een samenwerking. Onze gedrevenheid en passie voor het ondernemerschap in de melkveehouderij heeft ons opnieuw samen gebracht. Om beide melkveebedrijven optimaal door te kunnen ontwikkelen, is dit een mooi moment om onze krachten te bundelen en een nieuwe boerderij op te starten.

De koeien van Fons en Yvonne verhuizen volgend jaar naar Velden. Op de locatie van de Brem Holsteins in Velden zal het nieuwe bedrijf zich verder ontwikkelen. De reeds bestaande zuiveltak ‘Zuivel van Nu’ www.zuivelvannu.nl van Mark en Ineke gaan we verder uitbreiden.

Hoeve Rosa blijft op de huidige locatie in Sevenum bestaan als vergaderlocatie voor de zakelijke markt. Door de ontwikkeling van Greenport Venlo is voor het melkveebedrijf daar geen plek meer.

Wij zijn erg blij en trots ons gezamenlijk bedrijf te mogen voorstellen: ‘Brosa vof’. (‘Brosa’, een samenvoeging van Brem en Rosa betekent ‘glimlach’ in IJsland, wij glimlachen bij de gedachten aan deze mooie stap...)

Jan en Marleen van Lipzig www.vanlipzigvof.nl

Martijn en Tessa van Lipzig

Mark en Ineke van Lipzig

Fons en Yvonne Kersten www.hoeverosa.nl

 

‘Brosa, farming with a smile’


Terug naar nieuwsarchief