30-01-2014 ** Ontmoeting Koningin Maxima

Donderdag 30 januari 2014 waren we uitgenodigd bij de opening van de ‘Greenest Innovation Campus’ van Lely in Maassluis. Fons mocht deelnemen aan een ronde tafel gesprek en ontmoette daarbij Koningin Maxima.

(bron; www.lely.com)

Tijdens een feestelijke ceremonie heeft Koningin Máxima de uiterst duurzame Lely Campus in Maassluis officieel geopend. Lely, wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij, heeft met deze Nederlandse campus de toon gezet voor duurzaam en innovatief ondernemen in de agrarische sector. Met echte innovaties die zorgen voor een aangename toekomst voor mens en dier.
Koningin Máxima zette haar handtekening op een glazen plaquette nadat de wereldbol symbolisch werd overgedragen aan de volgende generatie.

Daarna nam zij deel aan het rondetafelgesprek over de toekomst van de melkveehouderij. Tijdens de discussie werd duidelijk dat de uitdaging voor de melkveehouderij in Nederland om de snelgroeiende wereldbevolking verantwoord te blijven voorzien van melkproducten door alle partijen uit de melkveeketen wordt aangegaan. Juist de innovatieve ontwikkelingen uit de Nederlandse maakindustrie helpen de melkveehouder wereldwijd daarbij.
Nu en in de toekomst.

Duurzaamheid boven alles
Als producent in de agrarische sector is duurzaamheid voor Lely vanzelfsprekend. Dat de nieuwbouw aan de hoogste eisen van duurzaamheid zou moeten voldoen, stond dan ook buiten kijf. De Lely Campus heeft de BREEAM-certificering -Outstanding- ontvangen als het meest duurzame kantoor- en productiecomplex in Europa.
 


Terug naar nieuwsarchief